BUN VENIT

Vă rog să păstrati limbajul civilizat pe acest blog şi sper să vă placă

NU mai comentati anonim. nu aprob comentariile anonime

duminică, 15 noiembrie 2009

La un semn deschisa-i calea...

D-nule Crin Antonescu de cand v-ati hotarat sa candidati ne-ati oferit o imagine a unui altfel de presedinte asa cum si-o doreste o parte din acest popor,imi place sa cred ca cea mai mare din el desi in fapt multi inca percuteaza la prima impresie si la lucruri care in principiu le fac scarba. Mi-ar fi placut sa va comportati tot asa pana la capat, dar nu, d-voastra m-ati dezamagit inca odata. pentru ca ce s-a intamplat ieri a fost un balci in toata regula incepand cu aranjarea dezbaterii, care din pacate nu are nimic de-a face cu o democratie autentica. ca Basescu face ce face nu ma surprinde deloc pentru ca mi-a demonstrat cu varf si indesat ce fel de politician este, dar ca d-voastra ati raspuns jocului murdar al lui Basescu asta-i cu totul altceva. am asteptat reactiile din media si din blogosfera, marea majoritate cantand pe aceeasi voce " ai vazut ce i-a facut Crin ", "l-a terminat Crin" si cate altele. parca am asistat la un meci de box nu la o dezbatere intr-o campanie prezidentiala intr-o tara democratica, pana la urma asta fiind, un meci de box, un balci dambovitean la care din pacate ati participat. multi deja contabilizeaza cate procente ati castigat,cat ati inaintat sau nu in ochii oamenilor. in ochii mei sa stiti ca ati coborat pentru acest comportament de-a "fugi" la Cluj la semnul unuia dintre candidati. improvizatia de ieri nu are nimic de-a face cu o campanie normala, aceea in care d-voastra ca un altfel de candidat ar trebui sa o promovati. ati mai avut o reactie "damboviteana" zilele trecute cand dupa remarca lui Basescu cu referire la vizita lui Geoana la Moscova nu ati gasit nimic mai bun de facut decat sa-l luati la rost pe Geoana pentru vizita, iar un punct in minus. da a fost la Moscova, nu inteleg care-i problema, de ce nu l-ati luat la rost si pe Oprescu ca a fost la Vatican? sau nu se pune? de ce nu l-ati luat la rost pe Basescu atunci cand incercand sa trateze separat cu Putin ne-a pus intr-o lumina foarte proasta in fata partenerilor europeni si care fapt mie mi se pare mult mai grav decat o vizita a lui Geoana la Moscova sau oriunde altundeva. nu discut aici replicile de la dezbaterea de la Cluj, eu am vrut doar sa atrag atentia ca ceea ce s-a intamplat la Cluj nu ar fi trebuit sa va aiba sub nici o forma ca protagonist.

10 comentarii:

flavius spunea...

servus!
analiza ta e corecta. eu insa i/as acorda circumstante atenuante lui Crin Antonescu. cred ca a punctat chiar daca nu decisiv. a aratat ca Basescu poate fi invins. nu avea cum sa faca mai mult. sper sa nu faca si alte gafe de acum inainte. lupta devine mai strinsa, dar sunt realist privind sansele lui Antonescu de a ajunge in turul doi... nu cred ca va fi el cel ce va ajunge acolo desi as vrea asta.
toate cele bune!

codeus spunea...

si eu am spus acum vreo doua luni de ce nu cred ca o sa ajunga Crin in turul 2.cauta in arhiva "de ce nu cred in varianta Crin Antonescu"

GS spunea...

In ceea ce priveste ... chestia cu Moscova, ai dreptate. 1. pentru Basescu, orice contact extern, in orice forma, este o frustrare proprie. 2. A invoca sindromul "Moscova" sau "Beijing" astazi, in 2009, este un semn de cretinism politic ceea ce la Basescu n-ar fi de mirare. Crin Antonescu a pus o singura intrebare logica: ... de ce pe sest?

Metaxa spunea...

Antonescu pare sa fie fara sustinere din partea liberalilor in batalia pentru Cotroceni.Din pacate PNL nu este un partid care sa-i ofere o baza solida de lansare. Cu un lectorat stabil de numai 16% nu-ti poti impune candidatul nici macar in turul II. Crin Antonescu se ridica deasupra partidului prin prestatia sa, dar nu suficient de sus incat sa sara peste stacheta. Sansa sa ar fi sa se prezinte la vot cat mai multi nedecisi, cat mai multi dintre cei ce au refuzat pana acum sa voteze.

Lucia Verona spunea...

Cody, ar trebui să intri în politică :) Foarte bun articol!

codeus spunea...

George ti-ai pus problema si in sens invers, adica eu nu zic ca Geoana nu a gresit dar si daca declara desi retine eu din datele care le am a fost o vizita NEOFICIALA, deci nu era obligat sa bata toba in mijlocul targului, logic vorbind. si in cazul in care-si declara intentia de vizita nu ar fi inceput tam-tam-urile prin presa si nu numai. poate a vrut sa evite aceste lucruri desi nu a scapat de ele.asta e un comentariu scurt, ala lung eventual la o sueta

codeus spunea...

Metaxa multumesc de vizita. da eu fac parte din aia 16% sau 5% de-a lungul timpului pentru ca am fost constant din '96 incoace. si tin sa te anunt ca nici un partid la ora actuala nu are sustinatori incat sa-si propulseze candidatii in functia de presedinte doar pe baza votantilor partidului respectiv.dar asta cred ca o stiai deja.

codeus spunea...

Lucia asta-mi mai lipsea sa intru in politica. nu dau bine la camera )))

Matilda spunea...

Ai mare dreptate. Cred însă că e un început bun, în sensul că lui Băsescu i s-a făcut şi mai frică ! Poate că electoratul băsescian îşi va pune oarece întrebări...

[D][S][N] spunea...

O nu !
Mai mult nu comentez!