BUN VENIT

Vă rog să păstrati limbajul civilizat pe acest blog şi sper să vă placă

NU mai comentati anonim. nu aprob comentariile anonime

miercuri, 29 iulie 2009

O caricatura de stat de drept

Se tot spune pe toate canalele de catre ei ca avem stat de drept. ceea ce percepem de la nivelul strazii ne spune in schimb altceva. avem coruptie cat cuprinde, avem hoti si jefuitori cat cuprinde, de la gainari marunti pana la cei care fura cu zeci de milioane. Siguranta publica e la pamant, nu te mai simti in siguranta nici macar in casa ta si asta chiar daca esti sarac, batrane care ar trebuii sa aiba o viata linistita sunt atacate in propria casa, nu te simti in siguranta nici macar cu cortul undeva in natura, si acolo poti fi atacat si jefuit. ce face statul in timpul asta? nimic, in timp ce statele occidentale iau masuri drastice in materie de siguranta publica pentru ca au mai trecut prin crize economice si stiu cum pot sa derapeze lucrurile , ai nostri dau din gura ca si caţele si nu fac nimic, ba chiar fac tot posibilul sa dea peste cap si cat mai functioneaza din sistemul justitiar si al politiei. am ajuns sa regret din punctul asta de vedere sistemul comunist, macar atunci era-i in siguranta aveau confortul ca oriunde te duceai in tara asta nu erai atacat la primul colt de strada sau mai stiu eu pe unde pentru niste amarati de lei. D-ne fereste de mai rau, sa nu ajungem sa umblam toti cu cutite si ce mai gasim la indemana, sa nu ajunga poporul asta la limita rabdarii si sa porneasca spre voi d-nilor guvernanti fara sa le pese ce se va intampla cu ei, sa nu ajungeti sa fugiti si voi cu elicopterul de pe cladirea guvernului sau mai stiu eu pe unde o sa fiti atunci.

2 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Cody, eu înţeleg ce vrei să spui şi ai dreptate în multe privinţe, dar siguranţa cetăţeanului este altceva decît statul de drept.
Da, la noi statul de drept e o caricatură, dar din alte motive: preşedintele se amestecă în justiţie, guvernul dă ordine parlamentului, iar la nivelul întregii ţări există un dispreţ imbecil faţă de lege şi proceduri.
Cînd legea - Constituţia este o lege, cea fundamentală - este încălcată de primul ales al ţării, ce pretenţii ai de la alţii?
Nu poţi lupta împotriva corupţiei dacă nu respecţi legile, nu poţi avea siguranţă publică dacă poliţia şi autorităţile locale sunt slabe - şi ele sunt slabe pentru că legile conform cărora funcţionează nu sunt respectate. Nu e nevoie de măsuri drastice, e nevoie de respectarea legilor existente.

codeus spunea...

asa este Lucia, avem legi dar nu sunt aplicate de cei care ar trebui sa le aplice, si cel mai mult si mai mult nu le respecta tocmai cei care sunt pusi sa le aplice