BUN VENIT

Vă rog să păstrati limbajul civilizat pe acest blog şi sper să vă placă

NU mai comentati anonim. nu aprob comentariile anonime

duminică, 7 februarie 2010

Scarba

Stire preluata partial de pe Realitatea.net

Brigitte Bardot: „Sunt scârbită de cei care conduc România!”

Si noi d-na Bardot, si noi

Celebra actriţă franceză se declară, într-un interviu acordat Adevărului de seară, revoltată de intenţia autorităţilor române de a permite eutanasierea câinilor.

Dar noi suntem scarbiti si din alte motive muult mai dureroase pentru noi
de faptul ca de la o zi la alta cei care ne conduc ne "eutanasiaza" pe noi. stiti vorba romaneasca "mi-e de tine da mai tare ma doare de mine". Intr-o Romanie in care mor oameni prin spitale si acasa din cauza celor care ne conduc, ca ne conduc prost. cred, fara a diminua problema cainilor si a pisicilor as adauga eu, ca avem prioritati mai mari, ne punem noi problema supravietuirii si ne rugam lui D-ne D-ne sa nu ne imbolnavim, ca am pus-o de ...mamaliga.
si revenind la caini nostri maidanezi de toate zilele, nici situatia actuala nu poate continua la nesfarsit, inmultirea incontrolabila a cainilor trebuie stopata, sunt o solutie adaposturile dar daca tind sa devina domicilii pentru caini nu am facut nimic. oriunde in lume orice adapost e doar tranzit pentru locatarii lor. se cauta solutii de adoptie si cate altele. cand te rezumi doar sa-i hranesti si sa stai asteptand sa vina cei interesati de animale sa-i adopte care oricum vin doar dintr-o arie rastransa cum ar fi orasele. atunci toata munca e in zadar. trebuie cautate solutii inclusiv in rural. si in primul rand stransi toti de pe strazi, degeaba strangi 1000 de caini si lasi doua sute de capul lor pe strada, castrarea este iar o solutie. sunt doar opiniile mele, a unui om din afara sistemului

8 comentarii:

Elisa spunea...

Pe la noi vorba este asa: "mila mi-e de tine dar de mine mi se rupe inima".Cu siguranta ca actrita nu o stie.Cum s-o fi zicand in franceza?

Matilda spunea...

Viaţa trebuie respectată, aşa am învăţat noi de la părinţii noştri. Să respectăm oamenii, florile, animalele, tot ceea ce bunul Dumnezeu a creat pe acest pămînt.
Da, Cody, castrarea este cea mai bună soluţie pentru cîini, iar pentru noi şi natura care ne înconjoară este respectul. Asta ar trebui să ofere conducătorii care se doresc respectaţi la rîndul lor.

Theodora spunea...

Subscriu in totalitate.
Si eu sunt scarbita de cei care conduc Romania acum

codeus spunea...

Elisa sunt mai multe variante a proverbului. sunt sigur ca si in franceza exista un corespondent. Problemele sunt de multe feluri dar ca de obicei punem caruta inaintea cailor, oamenii in general

codeus spunea...

Matilda nu sunt de acord nici eu cu eutanasierea, nu am scris explicit in postare. dar aceasta problema a cainilor maidanezi, a pisicilor si astea ar fi doar doua exemple risca sa scape de sub control si implicit sa ne afecteze in mod negativ. la mine in oras sunt prea putini nu e chiar o problema majora de siguranta dar la voi umbla in haite. si de la an la an situatia devine tot mai rea. incendiul nu-l stingi cu un pahar de apa,trebuie o actiune concertata pentru a rezolva odata problema asta. doar cu o lege de protectie si cateva incercari timide din partea unor ONG-uri de a tine situatia sub control nu o sa se rezolve , ba mai mult devine critica

GS spunea...

Am citit vestea cu mare interes! Credeam ca si-a intors, un picut, privirea si spre specia umana (subspecia romana) :)

codeus spunea...

George n-ai sa vezi.)))

renata spunea...

Sunt absolut convinsă că numărul câinilor maidanezi şi al pisicilor maidaneze e mai mic decât numărul oamenilor capabili să întreţină un prieten patruped în propria casă, fie că sunt prea singuri, fie că sunt prea trişti, fie că au un copil care tânjeşte după un prieten de joacă, fie că au chef de o jucărie interactivă.