BUN VENIT

Vă rog să păstrati limbajul civilizat pe acest blog şi sper să vă placă

NU mai comentati anonim. nu aprob comentariile anonime

marți, 15 decembrie 2009

Anghel Rugina-un an de la moartea sa

Astazi se implineste un an de cand celebrul economist roman a murit.preiau o parte dintr-o scrisoare a lui de pe
http://neamul-romanesc.com/opinii-si-atitudini/anghel-rugina-%E2%80%9Ede-ce-planul-rugina-nu-s-a-putut-aplica-in-romania%E2%80%9C/

Gândirea economicà a veacului al 20-lea a fost dominatà în Apus de doctrina lui Keynes iar în Ràsàrit de doctrina lui Marx. Doctrina lui Marx în Ràsàrit a càzut din cauza Principiului Imposibilitàtilor în Practica Economicà. (vezi : Teoria si Practica p. 28 f.f.) Doctrina lui Keynes va càdea si ea în secolul ce urmeazà tot din cauza aceluias Principiu al Imposibilitàtilor în Practica, desi se va derula altfel decât la Ràsàrit.
La începutul Noului Mileniu va avea loc « Marea Transformare » ( The Great Transformation). Este foarte greu de prezis pânà la urmà pentru cà lupta dintre diferite forte nu se dà în câmp deschis. Pe de o parte e spiritul mercantil, conservativ de status quo pentru regimul capitalist reprezentat prin conducerea marilor întreprinderi comerciale si financiare la nivel national si international, care are încredere în doctrina economicà ràmasà de la Keynes, desi bariera principalà se aflà în Principiul Imposibilitàtilor în Practicà.

este clar ca omenirea se afla la o rascruce asa cum de multi ani ne avertiza si profesorul Rugina. vom vedea incotro se va indrepta, spre un dezastru si mai mare sau vor lua in considerare inclusiv cei care ne conduc la ora actuala in Romania "povetele" d-nului profesor Rugina. dar pentru asta societatea ar trebui schimbata din temelii, si cei mai multi nu sunt dispusi sa incerce un drum nou, mai bine merg pe cai batatorite de altii, care din pacate la ora actuala se vad deja ca sunt la fel de falimentare in timp.

Niciun comentariu: