BUN VENIT

Vă rog să păstrati limbajul civilizat pe acest blog şi sper să vă placă

NU mai comentati anonim. nu aprob comentariile anonime

miercuri, 27 ianuarie 2010

Buletin de Romania

Ocazional am mai amintit de subiectul asta si revin acum asupra lui. nationalistii ii rog sa se abtina, nu am nevoie de lectii de solidaritate cu fratii nostrii din Basarabia. deci sa incep. de la revolutie incoace in diferite etape s-a acordat pe banda rulanta cetatenia romana populatiei de peste Prut. nimic deosebit o sa ziceti ca doar sunt fratii nostrii. ceea ce pe mine ma intriga este faptul ca Romania si Moldova sunt doua entitati statale disticte. moldovenii care au primit cetatenia NU s-au stabilit in Romania, cu mici exceptii, stau tot pe teritoriul celuilalt stat. eu cel putin din cata istorie cunosc de la formarea statelor pana in prezent un asemenea act nu si-a permis nici un stat din lume sa-l faca pana acum. daca Basarabia si Romania si-ar fi exprimat dorinta de unire si s-ar fi legiferat aceasta unire atunci ok, dar sa acorzi cetatenia a mai mult de jumatate populatia a altui stat(cam asta ar fi cifra banuita de mine, nu am acces la cifrele oficiale)mi se pare un joc cu focul cu atat mai mult cu cat de trei ani noi facem parte din UE iar Moldova nu. deci vin si intreb pe ce baza legislativa si de tratate internationale acordati cetatenia in masa unor cetateni ai altui stat d-lor guvernanti?

5 comentarii:

elite spunea...

E mare nevoie de voturi acesta ar fi un raspuns partial ironic.Adevarul ca de obicei are multe fete si,probabil noi,cei e rand nu-l vom afla niciodata.O zi buna!

codeus spunea...

Elite dincolo de ironii si intelesuri ascunse ramane totusi faptul ca aceasta acordare a cetateniei in conditiile astea conform tratatelor internationale ar putea fi, si aici ma bazez pe logica, intrepretata de forurile internationale drept o agresiune asupra altui stat. am inteles ca au facut o lege (stramba) in baza careia se acorda, poate ma lamureste George ce si cum, cetatenia celor care au pierdut-o in 45 dar ceva nu se invarte rotund aici. si-au pierdut ei cetatenia dar si Romania a pierdut Basarabia atunci.Logic nu ar trebui sa castige Romania teritoriu pierdut si abia apoi sa-si castige si basarabenii cetatenia. eu zic ca iar punem carul inaintea cailor.

Cerasela spunea...

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Tin minte ca in urma cu mai multi ani, cand Ungaria era in Uniunea Europeana, dar Romania inca nu, atunci autoritatile din Budapesta au luat in calcul asa ceva, dar pana la urma au renuntat la acordarea cetateniei Ungare pentru ungurii din tarile vecine.

Atunci toti Romanii, in frunte cu autoritatile noastre statale, au urlat ca din gura de sarpe, impotriva acestei posibilitati, neaplicate pana la urma!

Acum vad ca noi facem exact acel lucru ce am incriminat cu atata darzenie si revolta in trecut.

Pana una, alta, Ungaria nu a acordat cetatenia ungara ungurilor din afara, in schimb Romania acorda cetatenia Romana pentru cetatenii unui stat vecin, suveran si independent.

E totusi vorba de exact acelasi lucru, cum naiba am ajuns sa ne rasturnam peste noapte principiile cu susu-n jos?!

Daca ceva este de neacceptat din partea altora, pai atunci acelasi lucru este la fel de inacceptabil si cand noi suntem faptuitorii.

Ce naiba, chiar nu suntem in stare sa ne punem in practica propriile noastre norme morale si de conduita interstatala?!

Si ne mai miram ca Romanii au o reputatie jalnica in strainatate...

Anonim spunea...

Codeus, de ce nu intra comentariile la tine?!

Cerasela

codeus spunea...

Cerasela multumesc de vizita si comentariu. Comentariile pe blogurile mele sunt moderate. adica apar doar dupa ce le aprob eu. nu e nici o defectiune, asa ca nu mai trimite acelasi comentariu de mai multe ori.