BUN VENIT

Vă rog să păstrati limbajul civilizat pe acest blog şi sper să vă placă

NU mai comentati anonim. nu aprob comentariile anonime

miercuri, 20 mai 2009

Pe noi cine ne apara?

Zi dupa zi, luna dupa luna, an dupa an asistam la un atac pe toate fronturile la adresa fumatorilor si nu doar in Romania. Eu sunt fumator iar daca eu vreau sa fumez este problema mea, dar nu am inteles DE CE pe toate caile posibile inclusiv financiare vor cu tot dinadinsul sa ne faca sa renuntam la un atat de "prost"obicei. Nicaieri nu am vazut vreo miscare de protest nici la adresa restrangeri spatiilor in care poti fuma nici la scumpirea fara precedent a tigarilor vizavi de restul produselor. Asta vor sa ne aduca in linie pe toti? sa creeze societatea perfecta de indivizi, o societate in care sa-ti fie jena de asa zisele vicii mai mari sau mai mici (ex.fumat alcool). Si noi avem drepturi ca si ceilati indivizi ai societatii. si vin si intreb din nou, PE NOI CINE NE APARA?
P.S.aici nu am diacritice ca si acasa, deci scuze

26 de comentarii:

CELLA spunea...

au fost nenumărate "luări de poziţie" măcar că eu le-am văzut în blogosferă
cea mai "bună" era la Victor Ciutacu şi mă mir că nu o ştii
lasă, ne apără producătorii
şezi liniştit, cu ori fară campanii noi, fumătorii, suntem solidari între noi
no, eu CER :) de ani de zile o scrumieră d-aia "de srtradă" şi toţi amicii mei plecaţi prin cele străinătăţi "uită" să-mi aducă :(

codeus spunea...

pai nu stiu Cella ca la buzunarul meu nu sa vede ca ne-ar apara cineva

codeus spunea...

si o postare in plus nu strica la nimeni sa vada dobitocii ca nu suntem prosti.

CELLA spunea...

corect,
să vadă !, da'"văd" crezi ?
îi doare pă iei în acciză de postările şi petiţiile noaste
interesează-te să vezi care-i raportul între bugetele pentru campaniile contra fumatului şi banii "vărsaţi" în industrie :(
pe noi ne doare, la buzunar, că statu-i POGEA ... ar mînca şi gura lor ceva

[D][S][N] spunea...

Pai nu te astepta sa va apere cei care nu fumeaza, cum sint si eu , de exemplu !
Va trebui sa va aparati singuri!
Si inainte de toate, sa ii respectati pe cei care nu fumeaza !
Eu de exemplu am avur problema odata cu vederea din cauza fumului vostru de tigara, asa ca nu pot sa va apar! :)
Te superi, nu te superi, nu conta pe mine ! :)

Ramona spunea...

Pentru ca tutunul dauneaza grav sanatatii,ti-o spune o fumatoare .Ai vazut oameni servind pe strada sau la volan, alcool ?eu am vazut femei ,barbati fumand oriunde .Mie imi este jena de al meu sot nefumator fiind ,in momentul cand fumez si el se afla prin preajma .Eu respect intimitatea fiecarui nefumator .La toti ni greu !

codeus spunea...

Ramona si eu o respect dar eu nu-l oblig nici pe un nefumator sa stea langa mine ei de ce trebuie sa ma oblige sa nu mai fumez.Vom ajunge intr-o zi sa fumam doar in casa pe ascuns ca si drogatii.Stim fiecare cat de nesatos este dar repet e problema mea si doar eu trebuie sa hotarasc ce fac in privinta asta si nu obligat pe ascuns sau fatis sa renunt la ele.si daca is ase buni de ce naiba nu scot ceva pe piata chiar gratuit sa ne scape de viciu daca-i doare ase tare in cort de sanatatea noastra.pt ca i-ar cosata mult mai putin sa faca campanii gratuite cu produse si asistenta decat cealalta varianta.da asta e vorba lui Cella cine ne mai baga si pe noi in seama.

Lucia Verona spunea...

Codeus,
Ai dreptate, suntem persecutaţi. Contribuim mai mult decît fumăatorii la bugetul statului, ar trebui măcar să fim lăsaţi în pace. Iar în România încă e bine! În alte ţări nu te lasă să fumezi nici în camera de hotel sau în restaurante, ba chiar şi în aer liber ţi se restrînge dreptul de a fuma. În Scoţia există chiar o poliţie a fumatului - adică împotriva fumătorilor.

GS spunea...

N-ai idee cata performanta s-a adunat in mine din 4 iulie 2005, orele 8:30 cad am fumat ultima tigara :)Dar cred ca se si vede, nu? Un prieten mi-a spus ca daca acum, plin de performanta, sunt asa, isi inchipuie cum eram cand fumam ... Oameni rai!

Lucia Verona spunea...

GS

Prietenul era fumător, nu?

codeus spunea...

Lucia la cat sunt astia a nostri de "dornici sa copize tat da tat din vest nu trec multe zile pana o sa fie si la noi ca la scotieni.
George bravo tie da acum sa inteleg ca faci si tu campanie impotriva noastra?!!!

dalila spunea...

eu sunt o nesimtita
nu mi pasa daca se fumeaza sau nu
la urma urmei cine fumeaza ...face ce vrea el...
fiecare trebuie sa si traiasca viata cum vrea
si asa e scurta si lata o facem rar...deci copii fumati cat vreti ca nu va opreste nimeni
dar asa ca un mic sfat e sa luati din cand in cand antioxidanti si cate un ceai detoxifiant
si sa va mai spun ceva : bunica mea care a murit la 86 de ani - fara 2 pachete de carpati fara filtru nu incheia ziua
deci dragii mei TRAITI- VA VIATA
oricum da sa simtiti ca traiti

GS spunea...

@Toti ... never!

Ramona spunea...

Bine Codeus sa fie si cum zici tu .

codeus spunea...

Dalila e singurul meu "pacat"ase ca macar atat sa am si eu ca de pe santuri nu ma culege nimeni,nu sunt cu alcoolul decat social,adica beau un paharel doua la intalniri suete si alte cele.
George toti never?!!ori sunt eu somnoros la ora asta ori tu esti prea alambicat in raspunsuri ca n-am inteles la ce te referi
Ramona da zi ca nu am dreptate

CELLA spunea...

auzi, lasă lumea să vorbească(vorba cîntecului) şi noi să ne vedem liniştiţi de viciul nostru
un om care n-are măcar un viciu mic, acolo, mi se pare de-a dreptul suspect
sfinţii-s doar în calendar şi-n rai(da' d-acolo n-avem mărturie) :)
hai la o cafea şi-o ţigară

Anonim spunea...

Prietene drag... duvănim.. :))
Punem de-un miting, două, nouă... să fiu anunţată musai !
Sibilla

codeus spunea...

Cella deci asa proces castigat cu avas-ul,clar avocata rezultand de aici ca stai in Oradea deci ntt Alesd sau alte orasele.Cafeaua virtuala?

codeus spunea...

Sibillo api daca o punem de manifestatii tu musai acolo animatoare cu megafonul sa ridici popolatia ca altfel nu sa poate)))

CELLA spunea...

:)
vaiiiiii
de parcă Oradea-i un capăt de ţară
nu te lua după aparenţe, invitaţia era un semn clar de solidaritate, între noi fumătorii vicioşi :)

codeus spunea...

aha.deci si daca ma pune ala cu coarne sa vin prin Oradea sa nici nu ma gandesc la o cafea.)))

CELLA spunea...

iar înţelegi ce nu zic :)
în Oradea-s din vreme-n vreme ... şi cafegioaică şi ... ce vreau eu
sunt itinerantă ...
orăşelele mici sunt acasa cafelelor mele
tu nu te lăsa îndemnat de ăla, am o relaţie de exocizare cu el =))
dacă te îndeamnă un înger s-ar putea să mă întîlneşti :)

codeus spunea...

bine Cella, fie cum zici tu. ne mai auzim

Ramona spunea...

La multi ani tuturor Elenelor si Constantinilor !

Anonim spunea...

Eii...pozitia mea e interesanta in chestiunea asta :) Pentru ca, unii dintre voi stiti, sunt nefumatoare de 3 saptamani. Inainte, ..ce sa spun, mancam tutun pe pe paine:) Asa ca...inteleg ambele tabere.
Ca fumatoare intotdeauna am avut bun simt fata de nefumatori. Pentru ca despre asta e vorba. Daca simti ca esti intr-un mediu in care viciul tau e privit aiurea, ai bunul simt si abtine-te sau iesi afara. Nu te poti duce in vizita la un nefumator cu copil si sa-ti aprinzi o tigara in mijlocul sufrageriei ca deh...tu esti musafir. Sau nu poti merge la un cico cu un nefumator si sa-i sufli fum in nas. Ok, fumezi, ca e restaurant de fumatori (tu ai ales), ala are singura vina ca e prieten cu tine:) dar se poate intoarce discret capul si sufla fumul intr-o parte. E foarte simplu.

Acum...postura e alta. Recunosc ca ma enerveaza. Sotul meu care n-are grija si-mi sufla fum in nas sau fumeaza in micul spatiu al masinii cand suntem impreuna. Seful care fumeaza ca porcu' in birou in conditiile in care eu m-am lasat de 3 saptamani si mai am o colega nefumatoare si sensibila la fum.

Legat de protectia pe care o cer fumatorii...ei, aici nu prea sunt de acord. Am fost fumatoare si mi-am asumat totul. Inclusiv pretul la tigari. Oriunde in lume viciul se plateste. Nu inteleg de fapt ce vrei tu Codeus. Masura de protectie a fumatorilor prin reducerea pretului la tigari? Ma ierti, e absurd. Stiu ca suna absolut cretin ce spun acum, dar eu as MARI pretul la tutun. Si diferenta incasata fata de pretul actual as investi-o intr-un spital de copii. Discutia e ampla aici, interesele companiilor producatoare si implicit ale Guvernului, sunt altele decat visez eu.

Ideea e alta. Maine e posibil sa ma apuc iar de fumat. Dar imi asum pozitia de categorie defavorizata. Din toate punctele de vedere. Nu cer protectie, nu cer facilitati. Pentru ca mi-ar fi rusine. Fata de altii care merita protectie mult mai mult decat mine, o vicioasa:)

codeus spunea...

gargarito nci eu nu cer subventii pt tutun da nu ti se pare ca se scumpesc cam mult fata de restul.la asta m-am referit eu si dupa cum se misca lucrurile prin batrabna europa o sa ajungem maine poimaine sa ne ascundem ca sobolanipt a fuma.nici eu nu fumez unde nu se cade sa fumezi .dar tocmai aici e problema ca daca lucrurile vor evolua in sensul in care evolueaza o sa ajungem sa ne fie"rusine"de viciu nosrtru de parca am fi criminali..