BUN VENIT

Vă rog să păstrati limbajul civilizat pe acest blog şi sper să vă placă

NU mai comentati anonim. nu aprob comentariile anonime

duminică, 20 noiembrie 2011

Cazul "Jean Monet"

Cazul de la Jean Monet continua sa aprinda spiritele. S-a scris mult, se dezbate ce si cum in on-line in off-line. Chiar a aparut un grup de sustinere a profesorului format din elevi de la Jean Monet, am scris elevi si nu elevii pentru ca refuz sa cred ca o scoala intreaga e atat de pervertita in gandire. Refuz sa cred ca un liceu, nu zic de elita ca si performante, poate de elita pentru ca acolo sunt concentrate odraslele anumitor elite, poate avea un colectiv intreg care gandeste in modul asta.
Printre mesajele de sustinere va dau doar unul care pe mine m-a facut sa scriu aceasta postare."erau inafara scolii",nu-mi vine sa cred cand citesc asa ceva. ca pot fi oameni, elevi care gandesc in modul asta. mi-am propus aici sa combat acest scurt mesaj dar care exprima atat de mult incat poti face o adevarata dezbatere plecand de la el. Asta e ca si afirmatia unui popa care spunea "eram inafara bisericii" facand referire la o anumita fapta a lui, uitand de faptul ca el era popa 24 din 24. nu era un simplu sculer matriter care-si face serviciul de 8 ore si pleaca acasa. dar sa revenim la cazul nostru. Profesorul nu este inafara scolii niciodata in relatia sa cu elevii, el este profesor si la ora 9 seara pe trotuarul de pe Magheru cand da nas in nas cu vreun elev. dar sa aduc al doilea argument, excursia era organizata de scoala, facea parte din programul scolii, profesorul era acolo chiar in calitate de profesor ca supraveghetor al grupului de elevi, deci dragi sustinatori, era sa zic altfel, ai profesorului nu mai scoateti ineptii pe gura ca deveniti ridicoli de-a dreptul. am vazut si flmuletul, stiu ca nici dragele voastre colege nu sunt ingenue, dar profesorul prin comportamentul lui este in primul rand el vinovat. in filmare se vedea clar ca era baut. In situatia data si fara act sexual, faptul ca a baut in timpul in care el supraveghea grupul de elevi ii poate aduce excluderea din invatamant. Doi la mana nu era mort de baut sa nu-si dea seama ca participa la ceva gresit prin calitatea sa de profesor, ca daca ar fi fost mort de beat, nu s-ar fi intamplat nimic, nu-i asa? nu exista obiectul muncii, era fleasca.
Din pct meu de vedere acest profesor nu are ce cauta in invatamant, deci excluderea nici nu poate fi discutata, trebuie aplicata. mai departe justitia o sa-si spuna cuvantul, daca e sau nu pasibil de inchisoare

2 comentarii:

Matilda spunea...

Cody dragă, în acest caz, vinovăţia se împarte la doi. Nemaipunînd la socoteală şi responsabilitatea părinţilor în ceea ce înseamnă educaţia fetelor.

codeus spunea...

Matilda am spus acest lucru ca nici elevele nu sunt ingenue, se vede asta si din filmare. dar eu m-am referit la profesor, care in urma faptelor lui nu mai are ce cauta in invatamant, dupa niste reguli simple care se aplica in foarte multe tari in asemenea cazuri