BUN VENIT

Vă rog să păstrati limbajul civilizat pe acest blog şi sper să vă placă

NU mai comentati anonim. nu aprob comentariile anonime

sâmbătă, 27 iunie 2009

Pro sau contra

S-au spus multe pe seama daca e oportun sau nu sa se legalizeze prostitutia. astazi am avut ocazia sa urmaresc o emisiune in care au fost intrebati cativa oameni de pe strada. unii mi-au facut impresia ca stiu despre ce vorbesc atunci cand si-au dat cu parerea altii nu. Nu se pune problema ca e un pacat sau nu. nu suntem la o sedinta a puritanilor, se pune problema daca este sau nu oportun pentru societatea legalizarea ei. Prostitutia exista indiferent ca ne place unora sau nu. nu o putem baga sub pres si sa dam ignore. si atunci ce e de facut, toata lumea e de acord ca asa cum se manifesta acum este nociva atat pt cele care o practica cat si pentru consumatori cat si pentru stat. Boli venerice care nu sunt sub control, femei care traiesc sub amenintarea unor indivizi care de cele mai multe ori nu sunt trasi la raspundere. Un "focar" de comportamente de boli care in parte ameninta insasi societatea. Legalizarea nu presupune impunerea in societate a ceva care nu exista sau nu este acceptat de societate. presupune aducerea sub control al unui fenomen care exista si care in forma actuala nu aduce decat prejudicii atat individului cat si statului ca atare care este suma indivizilor. Legalizarea ar duce la aparitia stabilimentelor care ar fi cat de cat sub control atat din pct de vedere legal cat mai ales sanitar. oricat ne-am "bate" noi in piept ca suntem un popor crestin si nu se poate accepta ca intr-o tara crestina sa fie legalizat pacatul, ea prostitutia exista si va exista si va afecta asa cum e acum negativ societatea. Cateodata imi vine sa cred ca suntem mai talibani decat talibani. Deci eu sunt pro pt legalizare. voi cum sunteti si argumentati si de ce sunteti pro sau contra

9 comentarii:

dalila spunea...

pro normal!!!

codeus spunea...

la ora asta nu dormi Dalila?

renata spunea...

Codeus, nu ştiu dacă ţi-ai dat seama, sunt cârcotaşă.
Teoretic, aş fi PRO. De fapt, sunt ANTI.
Iată de ce.
Contrar tuturor legendelor şi hororilor povestite de televiziuni la ştiri, cel mai groaznic "peşte" e Statul.
Uite cum văd eu lucrurile.
Construim bordelul. Înregimentăm fetele. Controale medicale, evidenţă contabilă, recepţie cu registru. Prima lună.
A doua, poate şi a treia, la fel.
Din a patra, când afacerea începe să mişte, peştele Stat va realiza că mult mai bine i-ar fi "la negru"...
La negru, mai închidem ochii asupra stării de sănătate a angajatelor, mai sărim vizitatorii la chitanţă....
În nouă luni vine re-Facerea.
Amorul pe bani devine afacere statală în ceea ce priveşte încasările, dar e centurism curat, în ceea ce priveşte siguranţa accesatorului. Pricepuşi?

codeus spunea...

Renata ma bucur ca si ai expusmotivele tale. dar totusi siguranta consumatorului in momentul de fata e 0 barat.chiar anul trecut da-ti aduci aminte o incostienta a reusit sa contamineze o gramada de barbati. nu ca daca ar fi sub control prostitutia asemena lucruri nu s-ar intampla dar decat varianta centurii,acolo unde nu ai siguranta ca nu pleci acasa cu vro boala ca sa nu zic de sida nu ti se pare mai corect sa fie totusi un sistem in care controlul sanitar sa primeze. o sa zici ca de aia exista prezervative. bun dar la faptul ca aceste femei devin niste sclave in mainile unor indivizi pt care viata lor nu face nici cat un bat de chibrit. o sa zici poate oricum statul castiga din amenzile aplicate prostituatelor, gresit din amenzile aplicate nu se incaseaza poate 5% restul nu-si platesc amenzile.sunt multe de discutat pe tema.prostitutia nu se va putea controla ca si hotia chiar daca exista legi.si chiar daca r fi legal intotdeauna vor fi cei care vor eluda legea si in prostitutie si in hotie, dar macar se va aduce sub un control oarecare acest fenomen care in forma actuala trebuie sa o recunosti este nociv.

renata spunea...

Nimic nu e nociv, atâta timp cât nu e obligatoriu.
Aerul pe care îl respirăm e nociv fiindcă altul n-avem. Mâncarea pe care o mâncăm e nocivă, fiindcă n-avem alternativă.
Dar la impactul cu fetele de pe centură, indiferent dacă se află sub controlul unei pesoane fizice peştificate sau în grija statului, poţi să pui avertizarea "nociv". Fiindcă la acest tip de consum ai variante.

codeus spunea...

si care ar fi alea hai ca eu sunt barbat si-s interesat :)

renata spunea...

Dar credeam că le ştiu şi copiii!...
1. O relaţie liber consimţită, fără obligaţii care acoperă departamentul sex.
2. O relaţie liber consimţită, cu obligaţii, care acoperă şi departamentul dragoste.
3. Abstinenţa şi variante. ;))

codeus spunea...

da ce te faci renata ca io nu vreau obligatii alea alea. descarcare ventual putina conversatie si gata nu ne stim nu ne cunoastem )))

nakudo spunea...

tot pro legalizare,codeus...de ce nu?de false prejudecati?e cea mai veche meserie din lume..si apoi cand femeile n-o sa mai fie false si pline de false pudicitati cu siguranta si barbatii lor or sa fie in pat sau ma rog...acasa...